Cine este Babilonul cel Mare?

oameni ieșind dintr-o cetate

Încă un verset tradus de jworg diferit deoarece îi contrazice doctrina

Revelația 11:8 - Cadavrele lor vor fi pe drumul principal al MARELUI ORAȘ, numit în mod simbolic Sodoma și Egipt, unde și Domnul lor a fost țintuit pe stâlp.

În schimb, Revelația 18:21 - Și un înger puternic a ridicat o piatră ca o piatră mare de moară și a aruncat-o în mare, zicând: „Tot așa, cu o aruncătură rapidă, va fi aruncată jos CETATEA CEA MARE, Babilonul, și nu va mai fi găsită niciodată.

Aceeași expresie este tradusă diferit în aceste două versete ca să nu se facă legătură între ele. O dată este tradusă: „marele oraș” și apoi, „cetatea cea mare”.

Dacă ar fi fost tradusă la fel această expresie în ambele versete, ar da de înțeles că Babilonul cel Mare este Ierusalimul, deoarece acolo a fost crucificat Isus, așa cum vedem în 11:8.

Care sunt alte indicii care ar indica spre Ierusalim ca fiind Babilonul cel Mare?

  1. Noul Ierusalim îl înlocuiește: Deci cel mai plauzibil este că înlocuiește vechiul Ierusalim.

  2. Galateni 4:25,26 - caci Agar este muntele Sinai din Arabia - si raspunde Ierusalimului de acum care este in robie impreuna cu copiii sai. Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, si el este mama noastra. ------ Și la Galateni Ierusalimul și Ierusalimul de sus sunt puse în antiteză.

  3. Revelația 18:24 - Da, în ea s-a găsit sângele profeților, al sfinților și al tuturor celor ce au fost înjunghiați pe pământ”. --- Aceste cuvinte despre Babilon sunt aproape identice cu ceea ce a spus Isus despre Ierusalim: „Ierusalim, Ierusalim, care îi omori pe profeți și îi ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine...”(Matei 23:37)

Adaugă comentariu nou