Cum m-a ajutat Biblia să scap de o sectă?

ruben

Timp de 2 ani am fost bătrân de congregație. Când am fost numit, am studiat niște articole ca să văd cum pot să mă achit cum trebuie de această responsabilitate. Am dat întâmplător peste un articol mai vechi care spunea că un bătrân eficient are un obicei bun de studiu al Bibliei. Ar trebui să citească în fiecare zi din Biblie.

Din fericire pentru mine, atunci publicațiile martorilor s-au rărit, iar materialele video gen broadcasting încă nu au apărut ca să îmi umple mintea cu propaganda watchtower. Așa am ajuns să citesc Biblia în fiecare zi, iar cât am fost bătrân am citit de 2 ori Biblia în 2 ani.

Astfel am început să am propriul meu fel de a gândi independent de watchtower, chiar dacă nu am știut asta.

  1. În timp ce jworg te îndeamnă să fii un om supus, umil să îl aștepți pe Iehova etc am văzut că Biblia tratează altfel lucrurile. În cartea Judecătorii, acei judecători erau oameni demni care nu dădeau niciun pas înapoi în fața oamenilor răi. Ieremia, Pavel, David niciodată nu l-au așteptat pe Iehova. Isus a fost foarte dur cu fariseii etc. În Proverbele sau Eclesiastul am citit un proverb care spune: Un om drept care dă un pas înapoi în fața unui om rău, a călcat normele dreptății.

  2. Citind profeții, Isaia, Ieremia, profeții mici, am văzut că deseori căpeteniile au fost criticate din cauza abuzului de putere. Isus le-a spus apostolilor că cel mai mare dintre ei, trebuie să fie sclavul tuturor. Așa am început să îi critic pe bătrânii care se foloseau de puterea lor într-un mod incorect.

Asta m-a dus să mă răfuiesc cu bătrânii, cu supraveghetorul de circumscripție, cu filiala și după aia să ies din această sectă.

Relatată de autorul acestui site, adică Ruben Gafencu.

Adaugă comentariu nou