Este conflictul dintre Rusia și Ucraina un semn că sfârșitul este aproape?

Matei 24:6, NWT - Veți auzi de războaie și de vești despre războaie. Vedeți să nu vă tulburați, fiindcă aceste lucruri trebuie să se întâmple, dar încă nu va fi sfârșitul.

Deși religiile și conducătorii religioși apocaliptici, inclusiv martorii, folosesc aceste versete pentru a arăta că sfârșitul este aproape, ele arată tocmai contrariul: că războaiele nu sunt un semn al sfârșitului.

Războaiele din prezent sunt rare. În timpurile biblice, războaiele erau atât de dese încât cineva care profețea un război nu era considerat un profet adevărat. Cineva care profețea pacea într-o națiune mare și se împlinea ce profețea, acela era considerat un profet adevărat.

Ieremia 28:7-9, NWT - Dar ascultă, te rog, mesajul pe care îl spun în auzul tău și în auzul întregului popor: 8 Profeții care au trăit în vechime, înainte de mine și de tine, au profețit cu privire la multe țări și la regate mari despre războaie, nenorociri și ciumă. 9 Însă, dacă un profet profețește despre pace, se va ști că este cu adevărat un profet trimis de Iehova numai când se vor împlini cuvintele lui”.

Adaugă comentariu nou