Iehova Iartă

Andrei plânge alături de Petru

Iehova iartă - ce mesaj frumos făcut să acopere un videoclip îngrozitor!

Și când spun "îngrozitor", nu exagerez. Videoclipul este acesta: https://www.jw.org/en/library/videos/...

În primul rând, întâmplarea cu trădarea lui Isus de către Petru nu este pentru copii. Această întâmplare cuprinde niște emoții puternice care sunt dificile chiar și pentru adulți, iar copiii, în niciun caz, nu sunt pregătiți pentru ele.

Totuși, jworg le prezintă detaliat exact cui nu trebuie: copiilor. Lauda lui Petru, vina lui, durerea lui, rușinea lui, frica lui și trauma lui: toate acestea sunt expuse detaliat de jworg pentru copii.

min. 1 - Andrei și Iulia nu au fost înfățișați ca fiind supărați de ceea ce a spus Isus. Ei făceau "cucurigu", zâmbitori. Ei sunt modelul impus de Watchtower pentru copiii martori. Copiii martorilor sunt învățați să nu aibă empatie față de alții. Să se teamă doar de propria viață.

min. 2 - Andrei vine supărat. JWORG le spune copiilor: VOI TREBUIE SĂ VĂ SIMȚIȚI CA PETRU DACĂ VEȚI MÂNCA O PRĂJITURĂ LA ȘCOALĂ. Ce urât din partea lor!

Dar parcă martorii au voie să primească un cadou de ziua de naștere: https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005146...

Copiii nu au voie să mănânce o prăjitură? Numai cei mari?

min. 4:30 - Andrei nu a mâncat prăjitura. Deci copiii martorilor trebuie să se simtă vinovați ca Petru doar dacă doresc să mănânce o prăjitură. Încă o dată: JWORG PUNE ÎN ACEEAȘI BALANȚĂ TRĂDAREA LUI PETRU CU DORINȚA UNUI COPIL DE A MÂNCA O PRĂJITURĂ. Ce urât din partea lor!

min. 7:30 - Andrei este pus lângă Petru pentru că JWORG vrea să le explice clar că este vorba despre ei. A face comparație între căderea lui Petru și una din situațiile solicitante cel mai des întâlnite de copiii martorilor, este obscen. Este greu pentru un copil martor să refuze un cadou dat cu amabilitate.

min. 8 - Ca să nu-ți dai seama de mesajul propagandistic, manipulator ai acestui filmuleț, jworg schimbă nota: Iehova iartă.

Per total, manipularea, frica pe care jworg încearcă să o imprime în copii, atinge cote foarte înalte.

Sursa imaginii: jw.org

Adaugă comentariu nou