Martorii lui Iehova - O religie sau o afacere?

filiala martorilor

Marcu 11:15 - Și au ajuns la Ierusalim. El a intrat în templu și a început să-i dea afară pe cei care vindeau și cumpărau în templu, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și băncile celor care vindeau porumbei. ... 17 El preda și le zicea: „Nu este scris: «Casa mea se va numi casă de rugăciune pentru toate națiunile»? Dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari”.

 1. Donații - a cerut Isus donații pentru lucrarea pe care a făcut-o?

 2. Toate sălile sunt trecute pe proprietatea organizației.

 3. Afaceri Imobiliare - jworg vinde săli și filiale chiar din zone unde sunt mulți martori și construiește altele cu mână de lucru gratis

 4. Fără Caritate - Martorii lui Iehova nu au programe de ajutor pentru săraci, nu construiesc azile și nu au programe sociale. Am citit pe site-ul lor mai multe relatări despre dezastre naturale să văd dacă se menționează măcar o dată că în cazuri de dezastre naturale se folosesc de banii din donații pentru a-i ajuta pe frații lor. Și niciodată nu s-a menționat acest lucru. Doar se organizează ca alți martori să îi ajute pe acei martori.

 5. Se folosesc termeni specifici unei afaceri și mult mai puțin termeni religioși: voluntariat, cuvântare, întrunire, congres , circumscripție (în loc de credincios, predică, adunare). Chiar și acești termeni sunt modificați după trend: congresul de district și-a schimbat denumirea în congres regional.

 6. Îmbrăcămintea care se cere pentru participarea la întruniri este una business: bărbații în costum și cravată, fără barbă.

 7. Una din întrunirile săptămânale se bazează în principal pe metode și tehnici de a racola membri, se analizează o sumedenie de cazuri care ar putea fi întâlnite în această lucrare și se fac demonstrații în acest sens.

 8. Vizita supraveghetorului de circumscripție se face pentru a analiza cât se face pentru organizație și pentru a stimula în acest sens. Mai mult, există o obsesie pentru creșterea numărului de studii, de membri, pentru creșterea de ore...

 9. Pentru a da un impuls mai mare membrilor să facă mai mult pentru organizație s-au inventat termeni care nu au niciun precedent în Biblie, cum ar fi vestitor nebotezat și inactiv.

 10. Raportul pe care trebuie să îl dea membrii, adică este obligatoriu să îl dea, și care, din nou, nu are precedent biblic, se aseamănă cu numărul de ore pe care îl raportezi unei firme că ai lucrat pentru ea.

 11. În privința privilegiilor, există o asemănare izbitoare cu afacerile de tip piramidal. Cu cât ești mai sus în rang, cu atât primești mai multe privilegii: poți participa la întruniri speciale, primești cărți secrete și scrisori confidențiale, iar dacă ești mai sus de pionier special primești și bani.

Deci, Martorii lui Iehova este o religie sau o afacere cu acoperire religioasă? Fiecare poate să tragă ce concluzie vrea: eu, pentru mine am tras o concluzie.

Adaugă Comentariu

- Adi (neverificat) - Dum, 09/10/2023 - 15:04

Numele "Iehova" nu este decat o inventie teologica a sec.al-12-lea, este lucrarea unui calugar Spaniol, Raymond Martini a ordinului Dominican. "Iehova" este doar o latinizare a Tetragrammatonului יהוה (YHWH). Majoritatea zeitatilor adorate de poporul Evreu provin/au fost adoptate din panteonul Canaanit:

"Primii israeliți erau politeiști și se închinau lui Yahweh alături de o varietate de zei și zeițe canaanite, printre care El, Asherah și Baal. În secolele următoare, El și Yahweh s-au confundat, iar epitete legate de El, cum ar fi El Shaddai, au ajuns să fie aplicate doar lui Yahweh, iar alți zei și zeițe, cum ar fi Baal și Asherah, au fost absorbiți în religia yahwistă".

Dupa cum puteti observa, "Singurul Dumnezeu adevarat" este o divinitate/zei care provin dintr-o alta religie si cultura, asadar unde mai este revelatia proprie ? Dar poporul Evreu a adoptat multe idei, mituri, ritualuri si coduri de legi care sunt mult mai vechi decat Torah, din alte lucrari, religii antice si alte culturi mai vechi decat religia poporului Evreu/Israel. Tot la fel si organizatia martorilor WT a adoptat, copiat multe infomatii, materiale si idei din presa, biblioteci (lumea lui Satan) pentru a-si sustine convingerile si afirmatile : "Singurul canal de comunicare cu Dumnezeu, Singura religie adevarata, Sclavul Fidel si Prevazator..."

Exemple de "Hrana la timpul potrivit data de sclavul fidel si prevazator"
Max Klinger - Crucifixion
https://temoinsdejesus.fr/SUB/Creation_fr_p257_mini.jpg

Actrita Franceza Pascale Petit:
img.jehovahs-witness.com/image/4719009b373a0f99c41d38817cbe5b86?s=512
 

Iata ce spune organizatia martorilor WT: 
"Interesant este faptul că Raymundus Martini, un călugăr spaniol din ordinul dominican, a redat pentru prima dată numele divin ca fiind "Iehova". Această formă a apărut în cartea sa Pugeo Fidei, publicată în 1270 e.n. - cu peste 700 de ani în urmă."

 

Referinte:

MARTINI, RAYMUNDUS
wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1200024929

Iehova
en.wikipedia.org/wiki/Jehovah#

Yahweh
en.wikipedia.org/wiki/Yahweh

Religia Canaanita
en.wikipedia.org/wiki/Canaanite_religion

Nº 001 Subliminal în literatura de Watchtower
jehovahs-witness.com/topic/6196224660078592/no-001-subliminal-na-literatura-da-watchtower

Subliminalul în publicatiile Martorilor lui Iehova
temoinsdejesus.fr/SUB/le-subliminal-chez-les-temoins-de-Jehovah.html

- Adi (neverificat) - Dum, 09/10/2023 - 16:01

Martorii lui Iehova - O religie sau o afacere?

 Amintiri  Piperate
  

Vînzarea asta e cu acordul Centrului mondial . De aceea ne vînează pe cei care demascăm în loc să ne fie alături . Asta e încă o dovadă că Societatea e aliată cu Securitatea peste capul nostru , fără să ne întrebe !

----- Cum să ne întrebe ? Știe că frații nu ar fi de acord !

----- Cu asta ai răspuns dacă e sănătos ceace fac . Fratele Knorr nu ar fi făcut așa ceva ! Și ăia de departe și ăștia de aproape ne trădează și ne cred proști ! Mergem în pierdere ! Și totdeauna cînd cineva pierde . . .

----- Cîștigă altcineva !

.----- Exact ! Știm cine pierde --- dar cine cîștigă și ce , din vînzarea asta ? Care-i prețul vînzării noastre ? Cine a gîndit afacerea asta și care îi este folosul ? Nu mă refer la Diavolul și la Securitate . E pornită de aici de către cei care s-au înghesuit în frunte și își bat joc de închinare și de încrederea fraților sau de alții de departe ? Oricine ar fi --- ce folos au ? Că își pierd viața veșnică ?

-------- Proastă afacere ! Și pentru ei și pentru noi .

-------- Îți stă mintea în loc ! Așa ceva nu se face după ce cunoști Scriptura ! Și nu așa se duce o luptă : predîndu-i inamicului trupa ! De ce ? Ca să îi arate că nu suntem dușmani ? Ei știu Și ăsta nu e motiv pentru compromisuri .

-------- Creștinii din primul secol nu au făcut așa !

---------Mă gîndesc zilnic la trădarea asta .

-------- Toți martorii se gîndesc , mai mult sau mai puțin .

-------- Cei de la Centru și-au pierdut mințile că au intrat în așa alianță ? Lumea e împărțită în două lagăre aflate în ”război rece”. Iar ei s-au aliat cu un serviciu secret al unei țări dintr-unul din ele . Deci nu mai suntem neutrii ! Mai grav : serviciul secret cu care s-au aliat aparține unei țări din lagărul dușman ! Nu se poate să nu știe de asta și serviciile secrete americane , le-am jigni dacă am crede așa ceva . Ce gîndesc serviciile lor văzînd că o religie americană colaborează cu dușmani ai SUA ? Dar mă întreb : putea face așa înțelegere Centrul fără acordul lor ? Nu cred . Ar fi învinuiți de trădare !Dar iată încă o ideie : dacă vreun serviciu secret de acolo le-au cerut să se alieze cu Securitatea și Societatea s-a supus ?

------ Pare o nebunie dar nu ar fi imposibil . Teoretic , ipotetic -- merge .

------ E mai mult decît simple presupuneri căci urmele vulpii duc la vizuina lor . Urmărește repetarea demonstrației : Organizația nu îndrăznea să facă alianță cu un serviciu secret dușman fără acordul serviciilor secrete de acolo , deci l-a făcut cu acordul lor . Atunci de ce să nu ne gîndim că a făcut-o chiar la ideea lor ?

. ------ Înseamnă că e adevărat ce ne spun securiștii : că suntem agenți ai americanilor.

. -------- Da , dar spun numai o jumătate de adevăr : suntem și cu ei și cu securiștii --- aceștia împreună patronează ” LINIA ” și împreună cu ștabii organizației formează o treime . Iată-ne și trinitari , dar nu religioși ci politici ! Unde-i separarea de lume ? Noi avem războiul nostru spiritual : pentru mîntuire , ce căutăm în războaiele lumești , fie ele și ”reci” ? Oare autoritățile de acolo îi au cu ceva la mînă și îi șantajează ? Dacă 

i-au amenințat că închid Societatea ? Organizația nu ne spune nimic , nu discută cu noi deși ne numește frați însă face alianțe cu nefrați ! Iar pe noi ne trădează și ne dictează !

.-------- Și ne intimidează !

---------Și ne vorbesc de teocrație !

----- Mai bine lăsau să închidă Societatea și continuam cîte doi - trei , cum a spus Mîntuitorul

 

Sursa:
https://bota-ioan.blogspot.com/2018/03/

 

- Anonim (neverificat) - Dum, 09/10/2023 - 16:48

Martorii lui Iehova - O religie sau o afacere?

Societatea Watch Tower detine 50% din actiunile unei societati
care se ocupa cu fabricarea armelor de razboi (Isaia 2:4)

Surse:
http://www.youtube.com/watch?v=ayZpOSA9Lgw

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt

Investițiile Turnului de Veghe în tehnologia de război
https://www.reddit.com/r/JehovahsWitnesses/comments/89kfze/the_watchtowers_investments_in_warfare_technology/?rdt=38566

IllCounty5509

•2 yr. ago

Vă mulțumesc pentru toate informațiile. Am citit lucruri similare. WT are un istoric de spionaj și de relații cu CIA. De asemenea, ei susțin Noua Ordine Mondială. Asta este ceea ce comercializează cu literatura lor. Noua Ordine Masonică Illuminati. Există un Russell care ar putea fi înrudit cu linia de sânge a francmasonului satanic Charles Taze Russell, care face parte din Noua Ordine Mondială. Ei sunt o linie de sânge importantă a Illuminati francmasoni & corpul actual de conducere este francmason.

Societatea Turnul de Veghe a fost asociată cu Fiara din Revelaţia 13,17, între anii 1992-2001

http://wayback.archive.org/web/*/http://www.un.org/dpi/ngosection/pdfs/watchtower.pdf

https://martorii-lui-iehova.ro/2011/10/societatea-watchtower-s-a-dezasociat-de-natiunile-unite/

http://www.jwfacts.com/images/united-nations-2004.pdf

http://www.jwfacts.com/images/united-nations-2001.jpg

http://www.jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php
 

Societatea Watch Tower a facut investitii in industria tabacului

https://www.jehovahs-witness.com/topic/54708/watchtower-cigarette-company
https://www.theworldnewsmedia.org/topic/18472-the-watchtower-the-cigarette-company/
https://www.youtube.com/watch?v=_0cQ9LwdQLM
https://www.watchtowerlies.com/watchtower_owns_warfare_technology.html
https://www.youtube.com/watch?v=oCNSSl3Koi4

Adaugă comentariu nou