Ne spune ceva Biblia despre Transfuziile de Sânge?

doctor cu punga de sânge în mână

16. Ce învățăm din cuvintele lui Isus? Să fim gata să ne încredințăm viața în mâinile lui Iehova. Pentru a face aceasta, trebuie ‘să ne încredem în el din toată inima’. (Prov. 3:5) Să analizăm exemplul lui Joshua, un Martor în vârstă de 15 ani, care suferea de o boală aflată în fază terminală. El a refuzat anumite proceduri medicale care ar fi contravenit legii lui Dumnezeu. Cu puțin timp înainte de a muri, el i-a spus mamei sale: „Mami, sunt în mâinile lui Iehova. . . . Pot să-ți spun asta, mami, cu toată siguranța: Nu am nici cea mai mică îndoială că Iehova mă va aduce înapoi la înviere. El mi-a citit inima, iar eu îl iubesc cu adevărat”. * Fiecare dintre noi ar trebui să se întrebe: „Dacă aș fi pus în situația de a alege între a-mi păstra viața și a-mi păstra integritatea, mi-aș încredința viața în mâinile lui Iehova, fiind convins că el își va aminti de mine?”.

Turnul de Veghe, Aprilie 2021, pagina 13

  1. Societatea Watchtower le spune martorilor să se ferească de sânge, dar ea se ferește de vina de sânge când îi obligă pe martori să refuze tratamente care le-ar salva viața?

  2. În Biblie nu scrie nimic despre transfuziile de sânge

  3. Noi nu ne aflăm sub lege. Galateni 5:18, NWT - Mai mult, dacă sunteți conduși de spirit, nu sunteți sub lege. --- Dumnezeu îi conduce pe creștini prin spiritul sfânt, nu prin lege.

  4. Să presupunem că legea transfuziilor ar fi corectă și dată de Dumnezeu. În afară de pretențiile jworg, nu este nicio dovadă că este dată de Dumnezeu, dar să presupunem că este dată. Evreii călcau legea dată de Dumnezeu a sabatului pentru a salva animale de la moarte, iar Isus a călcat legea sabatului pentru a salva oameni.

Matei 12:10,11 - Atunci, ca să-l poată acuza, ei l-au întrebat: „Este permis să vindeci în sabat?”. 11 El le-a zis: „Cine dintre voi, dacă are o oaie care cade într-o groapă în sabat, n-o apucă și n-o scoate afară?

Evreii călcau sabatul ca să salveze un animal

Matei 12:12 - Cu cât mai valoros este un om decât o oaie! Așadar, este permis să faci un lucru bun în sabat.

Deci, jworg, evreii călcau legea ca să salveze un animal. Tu de ce nu vrei să salvezi un om?

Luca 6:9 - Atunci Isus le-a zis: „Vă întreb: Este permis în sabat să faci un lucru bun sau un lucru rău, să salvezi sau să iei o viață?”.

JWORG, sub pretextul că respecți Legea lui Dumnezeu, este permis să salvezi sau să iei o viață?

Adaugă comentariu nou