O nouă schimbare în doctrina martorilor cu privire la familie

barbat cu fosta soție în fundal

Articolul: https://www.jw.org/.../intrebari-de-la-cititori-aprilie.../

Până acum: bărbatul tău te-a înșelat, a plecat cu alta, a divorțat de tine și s-a căsătorit cu alta, acum și-a dat seama că tot mai bine era cu tine, o lasă pe aia, se întoarce la tine și totul este bine și frumos.

Acum s-au schimbat lucrurile. De acum jworg nu le mai permite la foștii soți să se împace unul cu altul.

Dar dacă partenerul nevinovat vrea să îl ierte pe celălalt? Ce spune jworg?

"Când o căsătorie se desface ca urmare a divorțului și a recăsătoririi, partenerul nevinovat nu mai are posibilitatea de a-l ierta sau nu pe cel care s-a recăsătorit. Drept urmare, asupra soției nu mai apasă responsabilitatea de a decide să-l ierte sau nu pe fostul soț."

JWORG a rezolvat și problema iertării. Iertarea este imposibilă pentru că nu se poate.

Ce spune Biblia despre această situație? Ei bine, în Biblie nu am găsit să se spună ceva despre această situație. Dacă cineva știe că Biblia vorbește despre această situație, îl invit să scrie un comentariu.

Indiferent ce convingeri avem, Biblia ne sfătuiește să nu fim legiuitori și să ne vedem de treburile noastre.

Iacov 4:11, NWT - Nu mai vorbiți unii împotriva altora, fraților! Cine vorbește împotriva unui frate sau îl judecă pe fratele său vorbește împotriva legii și judecă legea. Și, dacă judeci legea, nu ești împlinitor al legii, ci judecător. 12 Există un singur Legislator și Judecător, cel care poate să salveze și să distrugă. Dar tu, cine ești tu ca să-l judeci pe aproapele tău?

Sursa imaginii: jw.org

Adaugă comentariu nou