Au fost tesalonicenii înșelați de Pavel?

clepsidră

Motto: 1 Tesaloniceni 4:17 - Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Majoritatea celor ce părăsesc religiile care au sloganul „suntem la finalul ultimelor zile” ajung să fie atei sau agnostici. (am văzut și o statistică a adventiștilor din America). Aceasta se datorează faptului că, deoarece nu se împlinește sfârșitul promis de religia lor, nu are rost. Unii ajung să creadă că acele profeții din Biblie sunt false pentru că ele nu se împlinesc în prezent, iar dacă ele s-au împlinit în trecut este irelevant pentru că se dorește împlinirea lor în prezent.

Fariseii au făcut un lucru asemănător pe vremea lui Isus. Ei au prezis venirea unui Mesia care îi va elibera pe evrei de opresiunea romanilor și le va da multe binecuvântări fizice.

Ioan 6:13-15 - Le-au adunat deci şi au umplut douăsprezece coşuri cu firimiturile care rămăseseră din cele cinci pâini de orz, după ce mâncaseră toţi.14. Oamenii aceia, când au văzut minunea pe care o făcuse Isus, ziceau: "Cu adevărat, Acesta este Prorocul cel aşteptat în lume."15. Isus, fiindcă ştia că au de gând să vină să-L ia cu sila ca să-L facă împărat, S-a dus iarăşi la munte, numai El singur.

Ioan 6:26 - Drept răspuns, Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-aţi săturat.

Isus nu a încercat să atragă oameni la el cu promisiuni pompoase despre hrană din belșug în viitorul apropiat, tinerețe fără bătrânețe, bolile eradicate. Dimpotrivă, când oamenii au vrut să îl pună împărat ca să le rezolve aceste probleme, el a fugit.

Ce putem spune despre Pavel? Și ceea ce a spus la 1 Tesaloniceni 4:17, care a fost postat la începutul articolului? „Noi cei vii care vom fi rămas, vom fi răpiți împreună cu ei.”

Când spune „noi”, Pavel se include și pe el, deci ceea ce a spus nu a spus pentru un viitor îndepărtat. A clădit Pavel speranțe false acelor creștini?

Contextul este cel ce ne ajută să înțelegem ce a vrut să spună Pavel: el nu a spus: fiți pe fază că o să fiți răpiți în curând. El a spus altceva:

1 Tesaloniceni 4:13 - Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde.

Subiectul era altul, subiectul nu era: „sfârșitul este aproape”. Subiectul era: „Nu fiți triști din cauza celor ce au murit. Ei vor învia. Iar în viitor vom fi din nou împreună cu ei.”

Cei care au murit de unde vor fi răpiți? Pentru că spune: „Noi vom fi răpiți împreună cu ei”. Deci, din mormânt.

Mai există un verset care ne face să concluzionăm că Pavel nu a dat speranțe false acelor creștini. Că această răpire nu a fost o răpire de pe pământ, ci o răpire din mormânt:

1 Tesaloniceni 2:1,2 - Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,

2. să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.

Unii dintre acei creștini spuneau că acea răpire a și venit, dar cum puteau să creadă că acea răpire a venit dacă nu a fost luat nimeni de pe pământ? Deci este clar, cel puțin pentru mine, că acea răpire se referă la învierea din morți.

Așadar, aceste speranțe false care li se clădesc martorilor nu sunt nici biblice și nici încurajatoare. Dimpotrivă, ele îmbolnăvesc inima.

Adaugă Comentariu

- RobertSkiff (neverificat) - Dum, 11/12/2023 - 13:40

Ca răspuns la de Hillvab (neverificat)

https://www.experts-say.ru/2023/10/6843053-zamena-ili-udalenie-reshaem-voprosy-s-katalizato-j5a/ https://mm-online.ru/ehffektivnost-bezopasnost-ehkologichnost-uslu-f0iws/ https://www.stroitelstvo-domov.net/articles/9635682-avtokat-76-vash-nadezhnyjj-pomoshhnik-v-reshenii-prob-k8xr/ https://is-moskvy.ru/2023/10/03/kak-udalit-katalizator-v-yaroslavle-novyjj-servi-7oar3/ https://keepter.ru/udalenie-katalizatora-usluga-kotoraya-izmenit-v-jpv/ Ав&#109 АвтоКат AvtoKat 76 AvtoKat AvtoKat 76 ebfd082

Adaugă comentariu nou